Școli

GCompris este o unealtă de e-learning care furnizează exerciții de antrenare în clasă și în afara ei. Este un soft gratuit, lansat sub licența pentru public general GNU. Este un soft multiplatformă (GNU/Linux, Windows, Android, macOS), și poate rula pe calculatoare de putere mică.

GCompris a fost prezent pentru mai mult de douăzeci de ani în școli de pe tot mapamondul, și oferă peste 150 de activități, care acoperă principalele domenii pedagogice, incluzând:

  • Învățarea operării unui calculator
  • Exersarea cititului, cu activități pentru învățarea literelor, cuvintelor și a seturilor lexicale
  • Dobândirea competențelor matematice de bază, prin practicarea numerației, aritmeticii, măsurătorilor și puzzle-lurilor.
  • Descoperirea lumii prin logică, arte și muzică
  • Explorarea științelor exacte și umane prin experimentare, istorie și geografie
  • Dezvoltarea gândirii strategice prin jocuri de strategie

GCompris nu necesită o conexiune la internet, nu colectează niciun fel de date, și este în strictă conformitate cu Regulamentul European General de Protecție a Datelor (GDPR).


Începând de la versiunea 1.0, GCompris permite educatorilor să selecteze nivelul de dificultate al activităților în funcție de nivelul fiecărui copil. De exemplu, în activitatea de practicare a numerației, se pot selecta numerele cu care lucrează copilul, lăsând numerele mari sau mai dificile pentru stadiile următoare. Sau, în activitatea în care copilul trebuie să ordoneze cronologic imaginile, se poate grada nivelul pentru copii care pot citi doar numere, sau se poate crește dificultatea, pentru copiii care pot citi atât numere cât și cuvinte.

dataset selection

Această funcționalitate de gradare vă permite să propuneți exerciții pentru elevii care exersează matematica, limba, științele exacte sau umane. Ei vor putea juca jocuri de strategie pentru a-și exersa capacitatea rezolvare a problemelor.


Pentru a asigura un fundament pedagogic solid, nivelurile activităților GCompris se bazează pe curicula școlii elementare franceze, care definește ce trebuie să predea la clasă profesorii francezi .