Tüm diller için olan sesleri içermek kur programını çok büyük yapar ve kullanıcıların geneli yalnızca kendi dillerini kurma isterler. Ek görseller ve arka plan müzikleri de yazılımı kullanmak için gerekli olmamakla birlikte çok fazla alan kaplarlar. Kur programının boyutunu minimal bir boyutta tutmak için bunları isteğe bağlı indirmeler olarak sunuyoruz.
Yazılımın kendiliğinden bir şey indirmesini istemiyorsanız ana yapılandırma sayfasında Dış varlıkların kendiliğinden indirilmesini/güncellenmesini etkinleştir” seçeneğini devre dışı bırakın.
ÖNEMLİ: 4.0 öncesi sürümler için aşağıdaki yönergelerde “data3” yazan yerleri “data2” ile değiştirmeniz gerekir.
ÖNEMLİ: GCompris 4.0 sürümü için .rcc dosya adlarına son güncelleme tarihini ekledik. Bu yüzden indirmeden önce “Contents” içindeki dosyalara bakmanız gerekir. Örneğin: backgroundMusic-ogg-2024-03-19-11-10-30.rcc . Eski sürümlerde dosya adlarında tarih yoktur. Örneğin: backgroundMusic-ogg.rcc
ÖNEMLİ: Aşağıdaki yönergelerde, ‘-codecName’i Windows sistemlerde ‘-mp3’ veya Linux/Android sistemlerde ‘-ogg’ ile, macOS sistemlerde ise ‘-aac’ ile değiştirin. Ayrıca ‘-localeCode’u yerel dil kodunuz yapın. Ayrıca yukarıda açıklandığı üzere, GCompris 4.0 sürümünden itibaren “-date” kısmını “Contents” dosyasında bulduğunuz tarih ile değiştirin. Önceki sürümler için “-date” kısmını kaldırın.Ek varlıkları aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz:
https://cdn.kde.org/gcompris/data3/
Arka plan müziği için ‘backgroundMusic’ adlı klasöre gitmeniz ve şu iki dosyayı indirmeniz gerekir:
Contents backgroundMusic-codecName-date.rcc
Sonrasında bu iki dosyayı, uygulamanın önbellek klasöründe ‘backgroundMusic’ adlı bir klasöre koymalısınız.
Sesler için ‘voices-codecName’ adlı klasöre gitmeniz ve şu iki dosyayı indirmeniz gerekir:
Contents voices-localeCode-date.rcc
Sonrasında bu iki dosyayı, uygulamanın önbellek klasöründe ‘voices-codecName’ adlı bir klasöre koymalısınız.
Görseller için ‘words’ adlı klasöre gitmeniz ve şu iki dosyayı indirmeniz gerekir:
Contents words-webp-date.rcc
Sonrasında bu iki dosyayı, uygulamanın önbellek klasöründe ‘words’ adlı bir klasöre koymalısınız.
Önbellek klasörüne giden yol her bir işletim sisteminde farklıdır.
Windows için:
C:\Users\Username\AppData\Local\KDE\GCompris\cache\data3\
Linux için:
/home/userName/.cache/KDE/gcompris-qt/data3/
Android için (bu klasörü düzenlemek için yönetici erişimine sahip olmalısınız):
/data/data/net.gcompris.full/data3/
macOS için:
~/Library/Caches/KDE/gcompris-qt/data3/
Her ikisi de. En başından bu yana, GCompris bir GNU paketi idi ve hâlâ da öyle. 2014 yılından bu yana ise KDE topluluğu tarafından barındırılıyor.
GCompris adı, kulağa Fransızcada “Anlıyorum” anlamına gelen “J’ai compris” gibi gelmesi için koyulmuştur. Bir de, G, GNU’dan gelir.
Tüm içerik ve bağımlılıkları AGPLv3 lisansı ile uyumludur.
iOS için yazılım yapım ve yayım gereksinimleri, bu yazılım tarafından kullanılan GPLv3 ve AGPLv3 lisansları ile uyumlu değil.
Android için zaten Play store ve F-Droid’de yayımlıyoruz, tüm mağazalarda yayınlamak çok fazla iş gerektiriyor. Bir Fire tablet kullanıyorsanız doğrudan web sitemizden en son apk’yi yükleyebilir ve uygulamaya bir çocuk profilinden erişmek için üçüncü parti bir başlatıcı kullanabilirsiniz.