Preguntes més freqüents

Inclou les veus per a tots els idiomes faria que l'instal·lador fora massa pesat i la majoria dels usuaris només estan interessats en les veus del seu idioma. A més, les imatges addicionals i la música de fons prenen relativament molt espai tot i que no es requerix per a utilitzar el programari. Per a minimitzar la mida de l'instal·lador base, decidim no incloure'ls i permetre que els usuaris els baixen des del programari si ho volen.

Si no voleu que el programari baixe res automàticament, podeu desmmarcar l'opció «Habilita les baixades o actualitzacions automàtiques de recursos externs» a la pàgina principal de configuració.


IMPORTANT: per a les versions de GCompris anteriors a la 4.0, cal canviar «data3» per «data2» a totes les instruccions de davall.

IMPORTANT: a partir de la versió 4.0 de GCompris, hem afegit la data de l'última actualització en els noms dels fitxers «.rcc». De manera que cal que mireu en els fitxers «Contents» quin és el nom de l'últim abans de baixar-lo. Per exemple: backgroundMusic-ogg-2024-03-19-11-10-30.rcc . Per a les versions més antigues, els noms dels fitxers no contenen la data. Exemple: backgroundMusic-ogg.rcc

IMPORTANT: en les instruccions següents, substituïu «-codecName» per «-mp3» en els sistemes Windows, o «-ogg» en els sistemes Linux o Android, o «-aac» en els sistemes macOS. A més, substituïu «-localeCode» pel codi de la vostra configuració regional. I com s'ha explicat abans, a partir de la versió 4.0 de GCompris, substituïu «-date» per la data que heu trobat en el fitxer «Contents»; per a les versions anteriors, elimineu la part de la «-date».

Podeu baixar els recursos addicionals des d'este enllaç:

https://cdn.kde.org/gcompris/data3/

Per a la música de fons, cal anar fins a la carpeta anomenada «backgroundMusic» i descarregar estos 2 fitxers:

Contents
backgroundMusic-codecName-date.rcc

Després copieu estos 2 fitxers en una carpeta anomenada «backgroundMusic» a la carpeta de la memòria cau de l'aplicació.

Per a les veus, cal anar fins a la carpeta anomenada «voices-codecName» i descarregar estos 2 fitxers:

Contents
voices-localeCode-date.rcc

Després copieu estos 2 fitxers en una carpeta anomenada «voices-codecName» a la carpeta de la memòria cau de l'aplicació.

Per a les imatges, cal anar fins a la carpeta anomenada «words» i descarregar estos 2 fitxers:

Contents
words-webp-date.rcc

A continuació, copieu estos 2 fitxers en una carpeta anomenada «words» a la carpeta de la memòria cau de l'aplicació.

El camí cap a la carpeta de la memòria cau és diferent segons el sistema operatiu.

Camí cap a Windows:

C:\Users\Username\AppData\Local\KDE\GCompris\cache\data3\

Camí cap a Linux:

/home/userName/.cache/KDE/gcompris-qt/data3/

Camí a Android (cal tindre accés d'administrador per a editar esta carpeta):

/data/data/net.gcompris.full/data3/

Camí cap a macOS:

~/Library/Caches/KDE/gcompris-qt/data3/

És ambdues coses. Des del principi, GCompris sempre ha sigut i continua sent un paquet de GNU. Des de 2014 és mantingut per la comunitat KDE.


El nom GCompris sona com «J'ai compris» en francés, que vol dir «ho entenc» en català. A més, la G hi és per GNU.


Tots els continguts i dependències estan amb llicències compatibles amb la llicència AGPLv3.


Els requisits per a construir i publicar programari per a iOS no són compatibles amb les llicències GPLv3 i AGPLv3 utilitzades per este programari.


Per a Android ja el publiquem a la Play Store i a l'F-Droid, la publicació a totes les botigues requeriria massa faena. Si utilitzeu una tauleta Fire, podeu instal·lar directament l'última «apk» des del nostre lloc web, i utilitzar un iniciador de tercers per a accedir a l'aplicació des d'un perfil fill.