Škole

GCompris je alat za e-učenje za vježbanje unutar ali i izvan učionice. To je besplatni softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom. Multiplatformski je (GNU/Linux, Windows, Android, macOS) i može raditi na računalima male snage.

GCompris je prisutan više od dvadeset godina u školama diljem svijeta i nudi više od 150 aktivnosti koje pokrivaju glavna pedagoška područja, uključujući:

  • Nauči koristiti računalo
  • Vježbaj čitanje s aktivnostima za učenje slova, riječi i leksičkih skupova
  • Stjecanje vještine u matematici vježbanjem prebrojavanja, aritmetike, mjera i zagonetki
  • Istraži svijet kroz logiku, umjetnost i glazbu
  • Istraživanje prirodnih i humanističkih znanosti kroz eksperimente, povijest i geografiju
  • Razvijanje strateškog razmišljanja uz društvene igre

GCompris ne zahtijeva internetsku vezu, ne prikuplja nikakve podatke, stoga je strogo u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) - EU 2016/679.


GCompris 1.0 omogućuje nastavnicima odabir razine aktivnosti prema vještini svakog djeteta. Na primjer, u aktivnosti koja djeci omogućuje vježbanje brojeva, moguće je odabrati s kojim brojevima mogu vježbati, ostavljajući veće i teže brojeve za kasniju fazu. Ili u aktivnosti gdje dijete treba poredati slike kronološki, moguće je ocijeniti aktivnost za djecu koja mogu čitati samo brojeve ili otežati djeci koja znaju čitati brojeve i riječi.

dataset selection

Ova funkcija ocjenjivanja omogućuje da učenicima predložiš vježbe iz matematike, jezika, prirodnih i humanističkih znanosti. Također će moći igrati strateške igre kako bi uvježbali svoje vještine rješavanja problema.


Kako bi pružili solidnu pedagošku pozadinu, GCompris razine aktivnosti temelji na francuskom osnovnoškolskom kurikulumu, koji definira što francuski profesori moraju poučavati u nastavi.