Новини

gcompris banner

Привіт,
У межах святкування 20 років GCompris, ми раді повідомити про випуск версії 1.0 GCompris.

У цій новій версії реалізовано одну нову значну можливість: додано меню параметрів вправ із вибором набору даних для понад 50 вправ. За допомогою цього меню ви зможете точніше визначати предмет навчання у вправах.

Нами також додано 4 нові вправи:

  • Довгоочікувана вправа із аналоговою електронікою, за допомогою якої ви зможете малювати електричні ланцюги та імітувати їхню роботу.
  • Вправа з вивчення цифр та дві допоміжні вправи для вивчення додавання та віднімання. Метою вправ є вивчення малими дітками відповідних понять та оволодіння найпростішими обчисленнями.
  • «Дитяча клавіатура», у якій при натисканні клавіші на клавіатурі буде показано зображення символу на екрані та виконано озвучення, якщо таке передбачено.
  • «Тяжіння», яка замінила стару вправу «Вступ до теорії тяжіння», містить краще пояснення поняття та є реалістичнішою.

  • Посилання на пакунки нової версії для GNU/Linux, Windows, MacOS та Raspberry Pi можна знайти на сторінці отримання пакунків. Невдовзі пакунки оновленої версії з'являться у крамниці Android Play, сховищі F-Droid та крамниці Windows. Зауважте також, що пакунок для MacOS ще офіційно не затверджено.

    Ви можете перевірити стан підтримки голосових даних для вашої мови за допомогою цієї сторінки: https://gcompris.net/voicestats/. Ви можете допомогти, надавши власні записи озвучування вашою рідною мовою.

    Це означає, що повністю реалізовано підтримку 22 мов: баскської, бретонської, британської англійської, каталанської, каталанської (валенсійський діалект), традиційної китайської, голландської, французької, грецької, івриту, угорської, індонезійської, італійської, малаялам, польської, португальської, румунської, словенської, іспанської, шведської, турецької, української.

    Крім того, 4 мови мають часткову підтримку: білоруська (85%), бразильська португальська (92%), німецька (89%), литовська (84%).

    Як уже повідомлялося у попередніх новинах, ми вирішили постачати лише переклад, які виконано на понад 80%, щоб діти почувалися комфортно і не користувалися напівперекладеним програмним забезпеченням. На жаль, нам довелося викинути переклади такими мовами: естонською, фінською, ірландською гельською, шотландською гельською, галісійською, гінді, македонською, норвезькою (нюноршк), російською, словацькою та спрощеною китайською.

    Якщо переклад вашою рідною мовою потрапив до списку частково підтримуваних або його вже чи ще немає у списку перекладів взагалі, а ви хочете допомогти нам, будь ласка, зв'яжіться із нами (support@gcompris.net) для отримання настанов щодо того, як розпочати переклад.

    Крім того, ви можете допомогти, розміщуючи дописи про програму GCompris у вашій спільноті та надсилаючи нам ваші відгуки.


    Дякуємо вам усім,
    Timothée і Johnny

    Усі новини