Nieuws

2020-11-19 
Uitgave GCompris 1.0

Hallo,
om de 20 jaar van GCompris te vieren, hebben we het genoegen om de uitgave van GCompris versie 1.0 aan te kondigen.

Deze nieuwe versie bevat een nieuwe hoofdfunctie: de toevoeging van het menu Activiteiteninstellingen met selectie van gegevenssets voor meer dan 50 activiteiten, waarmee meer specifiek gekozen kan worden wat geleerd kan worden in de activiteiten.

We hebben ook 4 nieuwe activiteiten toegevoegd:

  • De lang verwachte activiteit Analoge elektriciteit die ons het tekenen van circuits biedt en hun simulatie laat uitvoeren.
  • Cijfers leren en twee subactiviteiten om optellen en aftrekken te leren. Het doel is om deze concepten aan jongere kinderen te onderwijzen, met gemakkelijke berekeningen.
  • Baby-toetsenbord waar, wanneer een teken wordt ingetypt op het toetsenbord, we het op het scherm tonen en de bijbehorende uitspraak afspelen als deze bestaat.
  • Zwaartekracht, die het oude Introductie tot zwaartekracht vervangt, die beter het concept ervan uitlegt en realistischer is.

  • U kunt de pakketten van deze nieuwe versie voor GNU/Linux, Windows, MacOS en Raspberry Pi vinden op de downloadpagina. Deze opwaardering zal ook spoedig beschikbaar zijn in de Android Play store, de F-Droid opslagruimte en Windows store. Merk op dat het pakket voor MacOS niet notarieel is bekrachtigd.

    U kunt op deze pagina dat controleren wat de staat is van de stemmen in uw taal: https://gcompris.net/voicestats/. U kunt ons helpen door een mooie opname van uw stem te leveren voor alle ontbrekende items in uw eigen taal.

    Aan de kant van vertalingen hebben we nu 22 talen volledig ondersteund: Baskisch, Bretons, Brits Engels, Catalaans, Catalaans (Valencia), Chinees Traditioneel, Nederlands, Frans, Grieks, Hebreeuws Hongaars, Indonesisch, Italiaans, Malayalam, Pools, Portugees, Roemeens, Slovaaks, Spaans, Zweeds, Turks, Oekraïens.

    We hebben ook 4 talen die gedeeltelijk worden ondersteund: Wit-Russisch (85%), Braziliaans Portugees (92%), Duits (89%), Lets (84%).

    Zoals in het vorige nieuws gezegd, hebben we besloten om alleen vertalingen te bieden die minstens 80% voltooid zijn zodat de kinderen een betere ervaring krijgen en geen half vertaalde software. Helaas hebben we laten vallen de vertalingen voor: Ests, Fins, Iers Gaelic, Schots Gaelic, Galicië, Hindi, Macedonisch, Noors Nynorsk, Russisch, Slovaaks en Chinees Simplified.

    Als uw taal zich in de lijst met gedeeltelijk ondersteund, of niet meer, of nog helemaal niet, bevindt, en u wilt helpen, neem contact op met ons (support@gcompris.net) en we zullen u instructies geven om met vertalen te beginnen.

    Een andere manier om te helpen is door berichten te maken in uw gemeenschap over GCompris en aarzel niet om ons enige terugkoppeling te geven.


    Allen hartelijk dank,
    Timothée & Johnny

    Al het nieuws