Notícies

gcompris banner

Hola,
Per a celebrar els 20 anys del GCompris, ens complau anunciar el llançament de la versió 1.0 del GCompris.

Aquesta nova versió conté una nova característica important: l'addició del menú Configuració de l'activitat amb selecció del Conjunt de dades per a més de 50 activitats, el qual permet triar més específicament el que es podrà aprendre sobre les activitats.

També afegim 4 activitats noves:

  • La tan esperada activitat Electricitat analògica, la qual ens permet dibuixar circuits i executar la seua simulació.
  • Aprendre dígits i dues subactivitats per a aprendre sumes i restes. L'objectiu és ensenyar aquests conceptes amb càlculs senzills als infants.
  • Teclat de nadó, on, quan s'escriu un caràcter en el teclat, el mostrem en pantalla i es reprodueix la veu corresponent, si la tenim.
  • Gravetat, la qual substitueix a l'antiga Introducció a la gravetat, explica millor el concepte i és més realista.

  • Trobareu els paquets d'aquesta nova versió per a GNU/Linux, Windows, MacOS i Raspberry Pi a la pàgina de baixades. Aquesta actualització també estarà disponible prompte a la botiga Android Play, el repositori de F-Droid i a la botiga de Windows. Recordeu que el paquet de MacOS no està notariada.

    Pot consultar en aquesta pàgina l'estat de les veus en el vostre idioma: https://gcompris.net/voicestats/. Podeu ajudar-nos proporcionant una bona gravació de la vostra veu per a totes les entrades que falten en el vostre idioma nadiu.

    Al costat de les traduccions, tenim 22 idiomes totalment admesos: basc, bretó, anglés britànic, català, català (valencià), xinés tradicional, holandés, francés, grec, hebreu, hongarés, indonesi, italià, malai, polonés, portugués, romanés, eslovè, espanyol, suec, turc i ucraïnés.

    També tenim 4 idiomes parcialment admesos: bielorús (85%), portugués brasiler (92%), alemany (89%), lituà (84%).

    Com es va dir en la notícia anterior, vam decidir enviar només les traduccions que estiguen completades amb un mínim del 80%, de manera que els infants tinguen una millor experiència i no un programari traduït a mitges. Malauradament, vam haver d'eliminar les traduccions per a: estonià, finlandés, gaèlic irlandés, gaèlic escocés, gallec, hindi, macedoni, noruec nynorsk, rus, eslovac i xinés simplificat.

    Si el vostre idioma es troba a la llista de parcialment admés, ja no hi és o encara no s'admet, i voleu ajudar, contacteu amb nosaltres (support@gcompris.net) i vos donarem instruccions per a començar a traduir.

    Una altra manera d'ajudar és escrivint algunes publicacions en la vostra comunitat sobre el GCompris. I no dubteu en donar-nos la vostra opinió.


    Gràcies a tots,
    Timothée i Johnny

    Totes les notícies