Notícies

gcompris banner

Hola,
Ens complau anunciar l'alliberament del GCompris versió 0.96.

Aquesta nova versió inclou la traducció actualitzada de diversos idiomes i algunes correccions d'errors.

Traduccions que han rebut una gran actualització:

  • Portuguès brasiler (100%)
  • Bretó (100%)
  • Finès (90%)
  • Indonesi (100%)
  • Noruec nynorsk (97%)
  • Polonès (100%)

  • Això vol dir que ara tenim 19 idiomes completament admesos: anglès britànic, portuguès brasiler, bretó, català, català (valencià), xinès tradicional, neerlandès, francès, gallec, grec, hongarès, indonesi, italià, malai, polonès, suec i ucraïnès.

    Tenim 15 idiomes parcialment admesos: basc (78%), bielorús (68%), xinès simplificat (69%), estonià (62%), finlandès (90%), alemany (84%), hindi (76%), gaèlic irlandès (82%), noruec nynorsk 97%), rus (77%), gaèlic escocès (70%), eslovac (62%), eslovè (56%), espanyol (93%), turc (73%).

    Vam decidir de nou per a aquest llançament mantenir les traduccions que baixaven per sota del 80%. Seria trist haver de desactivar 10 idiomes de l'aplicació, però si ningú actualitza les següents traduccions, es veuran inhabilitades en el proper llançament: basc, bielorús, xinès simplificat, estonià, hindi, rus, gaèlic escocès, eslovac, eslovè i turc.

    Per a la versió de Windows, hem afegit una nova entrada al menú d'inici anomenada GCompris (mode segur) per a llançar-la amb el mode de representació per programari. Això era necessari perquè la detecció automàtica de l'OpenGL no era fiable. Ara, els usuaris poden triar amb facilitat entre OpenGL i la representació per programari sense canviar el fitxer de configuració.

    Problemes coneguts:

  • La barra de progrés de les baixades ja no funciona. Aquest és un efecte secundari del nostre canvi a https per allotjar els fitxers. Estem buscant millorar-ho per al pròxim llançament.

  • Com a nota lateral dedicada als empaquetadors per a la distribució GNU/Linux, aquesta nova versió ara requereix OpenSSL per a poder baixar les veus i imatges addicionals.

    Com és habitual, podeu baixar aquesta nova versió des de la nostra pàgina de baixades. Aviat també estarà disponible a la botiga d'Android i Windows.

    Gràcies a tots,
    Timothée i Johnny

    Totes les notícies