Noutăți

gcompris banner

Bună,
Vești bune pentru utilizatorii de Mac: în sfârșit, avem o nouă versiune de GCompris pentru OSX !

Ultima versiune de GCompris pentru OSX era versiunea 0.52 de acum trei ani. De atunci, nimeni din echipă nu a putut-o actualiza, din cauza lipsei de hardware Mac. Mulțumită lui Boudewijn de la fundația Krita, avem acum un mic mac mini, vechi, dar suficient de bun pentru a ne putea construi pachetele. Mi-a luat câteva zile de muncă dedicată învățarea aceastei noi platforme și actualizarea sistemului de construcție, pentru a putea produce în final un pachet de distribuție.


Acest pachet a fost construit și testat pe OSX 10.13. Dacă îl puteți încerca pe o versiune OSX diferită, vă rugăm să ne anunțați dacă merge.

Instalatorul .dmg este disponibil în pagina de descărcare.

De această dată, am decis să încetăm să-l distribuim din app-store. Referitor la versiunea iOS, îmi va lua mai mult timp înainte de a putea studia problema, și încă nu avem niciun dispozitiv de testare.

Observații: acest pachet se bazează pe GCompris versiunea 0.95. Este construit cu ultima versiune de Qt (5.12.0), care a introdus niște regresii. Am reparat toate problemele respective, dar unele din aceste reparații se regăsesc deocamdată doar în versiunea de dezvoltare. Câteva activități nu merg (checkers, braille, braille_alphabet, algorithm), dar vom scoate o nouă versiune luna viitoare, în care vom rezolva și aceste mici probleme.

Vă mulțumesc tuturor,
Timothée - echipa GCompris

Toate noutățile