Notícies

gcompris banner

Hola,
Ens complau anunciar l'alliberament del GCompris versió 0.95.

Aquesta nova versió conté 7 noves activitats:

  • Bombetes binàries: per aprendre a comptar en binari
  • Activitat del ferrocarril: per entrenar la memòria visual
  • Sistema solar: per a conèixer el nostre sistema solar
  • El nom d'aquesta nota: per aprendre a reconèixer les notes musicals i els seus noms
  • Toca el piano: per a entrenar la lectura de les notes emprant una puntuació
  • Toca el ritme: per a entrenar seguint un ritme musical
  • Composició per a piano: per aprendre la composició d'una partitura musical

  • Trobareu els paquets d'aquesta nova versió per a GNU/Linux i Windows a la pàgina de baixades. Aquesta actualització també estarà disponible en pocs dies a la botiga d'Android i Windows. Per a la Raspberry Pi, proporcionarem un instal·lador a principis de 2019. Les versions actualitzades per a MacOS i iOS encara no estan disponibles, esperem poder alliberar-les durant l'any que ve.

    Pel que fa a les traduccions, tenim 15 idiomes totalment admesos: anglés britànic, català, català (valencià), xinés tradicional, holandés, francés, gallec, grec, hongarés, italià, malai, portugués, romanés, suec i ucraïnés.
    També tenim 19 idiomes parcialment admesos: basc (78%), bielorús (69%), portugués brasiler (74%), bretó (54%), xinés simplificat (69%), estonià (63%), finés (61%), alemany (86%), hindi (77%), indonesi (84%), gaèlic irlandés (82%), noruec nynorsk (89%), rus (74%), gaèlic escocés (71%), eslovac (62%), eslové (57%), polonés (94%) i turc (74%).

    En general, només enviem traduccions que almenys estan completes al 80%. No obstant això, per a aquest llançament, diverses traduccions han minvat per sota del 80%. Hem decidit mantindre-les excepcionalment per a aquest llançament, i esperem veure traductors antics o nous que les completin. Si obtenim actualitzacions o traduccions noves, farem una actualització menor de llançament.
    Per tant, si el vostre idioma es troba a la llista de parcialment compatible o encara no és compatible i voleu ajudar-vos, poseu-vos en contacte amb nosaltres i vos donarem instruccions per començar a traduir.

    Una altra forma d'ajudar-nos és escriure algunes publicacions a la vostra comunitat sobre el GCompris, i no dubteu en enviar-nos comentaris.

    Notes:

  • A GNU/Linux i Windows solíem tindre dos instal·ladors independents per a la representació OpenGL i per programari. Ara, els dos modes de representació estan disponibles des del mateix instal·lador. Per defecte, intentem usar la representació OpenGL i, si no funciona, es mostra un error i canviem a la representació per programari. Aquest canvi automàtic és nou i pot ser que no funcione a tot arreu. En cas que no ho faça, podeu seleccionar manualment el mode de representació per programari editant el fitxer de configuració (a ~/.config/gcompris-qt/gcompris-qt.conf per a Linux, i %LocalAppData%/gcompris/GCompris.conf per a Windows ): cerqueu la línia «renderer=auto», substituïu «auto» per «software» i guardeu el fitxer. També ens interessa rebre algun comentari per ajudar-nos a millorar aquesta detecció automàtica.
  • Per a la llengua malaia, hem vist alguns problemes amb el tipus de lletra predeterminat «Andika-R». Recomanem als usuaris del malai que seleccionin el tipus de lletra «Noto-Sans-Malayalam» des del menú de l'aplicació (si no està disponible a la llista, primer l'haureu d'instal·lar al vostre sistema per a poder-la seleccionar).
  • Gràcies a tots,
    Timothée i Johnny

    Totes les notícies