Large GCompris Logo

GCompris

GCompris är en högkvalitativ pedagogisk programvarusvit som innehåller ett stort antal aktiviteter för barn mellan 2 och 10 år.

Vissa av aktiviteterna är spelorienterade, men trots det ändå pedagogiska.

Här är listan över aktivitetskategorier med några exempel:

 • upptäck datorn: tangentbord, mus, pekskärm, ...
 • läsning: bokstäver, ord, läsövning, skriva in text ...
 • räkning: tal, räknesätt, tabellminne, uppräkning, dubbel inmatningstabell ...
 • vetenskap: kanalslussen, vattnets kretslopp, förnyelsebar energi ...
 • geografi: länder, områden, kultur ...
 • spel: schack, memory, fyra-i-rad, hänga gubben, luffarschack ...
 • övrigt: färger, former, Braille, lära sig klockan ...

För närvarande erbjuder GCompris över 100 aktiviteter och fler håller på att utvecklas. GCompris är fri programvara, vilket betyder att du kan anpassa det efter dina egna behov, förbättra det och, absolut viktigast, dela med dig av det till alla barn.

KDE-gemenskapen är värd för och utvecklar GCompris-projektet.


Senaste nytt

GCompris is now Free to install everywhere
2020-02-14 

Hi,
We are pleased to announce that the full version of GCompris is now available at no cost for every supported platform!

The installers for Windows and macOS on our website have been updated to not require activation code anymore, and the full version on the Play store and Microsoft store are now gratis.

We hope that this move will make it easier for all the children in the world to get access to the best educational software.


Thank you all,
Timothée & Johnny

Utgivning av GCompris 0.97
2019-12-01 
gcompris banner

Hej,
Vi är glada att tillkännage lanseringen av GCompris version 0.97.

Den här versionen innehåller två nya aktiviteter: • Paket av den nya versionen för GNU/Linux, Windows och MacOS finns på nerladdningssidan. Uppdateringen kommer också snart att vara tillgänglig i Android Play Store och Windows Store. Vi kommer snart att tillhandahålla ett installationsprogram för Raspberry Pi. Den uppdaterade versionen för iOS är ännu inte tillgänglig. Observera att MacOS-paketet är inte ännu är attesterat, men vi hoppas på att kunna göra det under nästa år.

  Det betyder att vi nu har fullständigt stöd för 20 språk: baskiska, brasiliansk portugisiska, bretonska, brittisk engelska, franska, galiciska, grekiska, holländska, indonesiska, italienska, katalanska, katalanska (valencianska), malayalam, polska, portugisiska, rumänska, svenska, traditionell kinesiska, ukrainska, ungerska.

  Vi har ännu 15 språk med partiellt stöd: estniska (93 %), finska (86 %), förenklad kinesiska (66 %), hindi (73 %), indonesiska (95 %), irländsk gäliska (78 %), katalanska (valensianska 95%), nynorska (93 %), ryska (76 %), skotsk gäliska (67 %), slovenska (54 %), turkiska (95 %), tyska (96 %), ungerska (95 %), vitryska (65 %).

  Oftast levererar vi bara översättningar som är minst 80 % färdiga. Dock har flera översättningar fallit mycket under 80 % för den här utgåvan ( i synnerhet slovenska, vitryska och skotsk gäliska, men också hindi, ryska och irländsk gäliska). Vi bestämde oss för att behålla dem som ett undantag för den här utgåvan, och hoppas på att tidigare eller nya översättare färdigställer översättningarna. Om vi får uppdateringar eller nya översättningar, kommer vi att göra en uppdatering av utgåvan för dem.

  Ett annat sätt att hjälpa till är att göra några inlägg i din gemenskap om GCompris, och tveka inte att ge oss återkoppling.

  Anmärkningar:

 • För språket Malayalam observerade vi några problem med standardteckensnittet "Andika-R". Vi rekommenderar att användare av Malayalam väljer teckensnittet Noto-Sans-Malayalam eller RaghuMalaylamSans i programmenyn (om det inte är tillgängligt i listan måste teckensnittet installeras på systemet för att kunna välja det).

 • Tack allesamman,
  Timothée och Johnny

  Alla nyheter